gesprek aanvragen

Examenbegeleiding voor secundaire onderwijs

Komen de examens eraan en zijn de bomen door het bos niet meer te zien? We zorgen voor duidelijkheid om een goed voorbereid examen te maken. Inschrijven via webapp

Onze examenbegeleiding houdt o.a. in:

Persoonlijke begeleiding
Directe coaching op discipline, motivatie en zelfvertrouwen
Vakinhoudelijke ondersteuning
Rustige studieplek
Duidelijke omkaderde studeeruren met pauzes
Geen afleiding

Wat vinden de leerlingen

Wat vinden leerlingen van huiswerkinstituut
vragen stellen over de leerstof
"Ik ben nu een half jaar bij het Huiswerkinstituut Maaseik en ik ben er heel tevreden over. Je hoeft je er niet voor te schamen. Wanneer ik een vraag heb voor welk vak dan ook, kan ze me altijd helpen.”
– Leerling, 15j
vragen stellen over de leerstof
"Het is een hele goede manier om je schoolcarrière op te bouwen of te verbeteren. Je wordt geholpen met leren van toetsen en het maken van taken. Als je hier klaar bent voel je je zeker van de zaak en kan je thuis leuke dingen doen."
– Leerling, 16j
Interesse in onze examenbegeleiding? Contacteer
ons voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
kennis maken

Begeleiding tijdens de examens

Waarom examenbegeleiding?

De weken van de schoolexamens zijn drukke en belangrijke weken. Huiswerkinstituut Maaseik helpt om juist in deze stressvolle periode toch goed te kunnen studeren. Zo kan iedereen zich onder deskundige begeleiding gericht voorbereiden op de schoolexamens. Omdat deze periode vaak ook gepaard gaat met grote druk ontstaat er soms een onbewust angst om te falen. Door onze kennis die we gebruiken tijdens de faalangsttraining hebben we hier ook tijdens de examenbegeleiding oog voor.

Coaching op discipline, motivatie en zelfvertrouwen

De vrijheid die thuis weleens ontstaat omdat bijvoorbeeld ouders werken zijn, kan leiden tot snelle afleiding en daardoor een gebrek aan tijdsbesef en discipline. In het huiswerkinstituut heerst er rust en houden we controle op de concentratie en de voortgang van de gestudeerde leerstof. Er wordt onmiddellijk bijgestuurd en opgevolgd door onze ervaren begeleiders.

Vakinhoudelijke ondersteuning

Tijdens een examenbegeleiding studeert de leerling zelfstandig op de manier die hij of zij heeft aangeleerd tijdens onze dagelijkse studiebegeleidingen. Echter kan er altijd een vakinhoudelijke vraag ontstaan. Er zijn steeds meerdere begeleiders aanwezig om op elk moment deze vragen te kunnen stellen.

Begeleidingsuren tijdens examens

Maandag:
13u00 - 18u00
Dinsdag:
13u00 - 18u00
Woensdag:
13u00 - 18u00
Donderdag:
13u00 - 18u00
Zaterdag:
10u00 - 13u00
14u00 - 17u00
Zondag:
10u00 - 13u00
14u00 - 17u00
Inschrijven voor onze examenbegeleiding of heb je nog enkele vragen? Contacteer ons of maak tijdens een vrijblijvend gesprek kennis met Huiswerkinstituut.
Huiswerkinstituut